Author: CHB

‘Contemplative and comforting’ memorial park for a são paulo cemetery

crisa santos arquitetos has completed a memorial park for a cemetery in brazil. Located at jardim angela in southwest são paulo, ‘memorial parque das cerejeiras’ totals an area of 300,000 square meters, or 74 acres. The project involved the landscaping of the site, as well as the design and construction of the park’s architectural structures. The plaza is defined by curved steel plates that serve as a chronological metaphor for life. “The objective of this project was to recreate a space of well-being and communion, combined with the need for a green area in the region,” explained crisa santos....

Read More

Glass lift proposed for Battersea power station

Architecture firm Wilkinson Eyre has revealed visuals showing its plan to install a glass lift inside one of the chimneys of Battersea Power Station in London. As part of its renovation of the Giles Gilbert Scott-designed power station, the architecture studio has designed a lift that will rise 109 metres through one of the building’s four chimneys. When it reaches its peak, it will offer occupants 360-degree panoramic views across London. Named the Chimney Lift, the elevator is one of three new attractions revealed by the Battersea Power Station Development Company, set to occupy the building alongside shops and offices. The lift would rise 109 metres through the...

Read More

Innovative landscaping enhances stone buddha

Japanese architect Tadao Ando has concealed a huge stone statue of the buddha within a hill covered in lavender plants at the Makomanai Takino Cemetery in Sapporo. The top of the statue’s head just crests through a circular well at the centre of the verdant mound, which is carpeted in 150,000 of the purple-flowering plants. Visitors must pass through a 40-metre tunnel to get to the foot of the 13.5-metre-tall statue. Made up of arches of folded concrete, the tunnel is dimly lit to create a “womb-like” atmosphere, while the opening at the centre is naturally lit and surrounded by concertinaed concrete walls that narrow towards the sky. Ando completed the...

Read More

Inuce completes pink pebbledash church hall in Fuzhou

A pastel-pink church hall has been added to the 1930s-built Huaxiang Church in Fuzhou, southeastern China, featuring rooftop amphitheatres that offer open-air services.  Architecture studio Inuce, which has offices in China and Switzerland, designed the church hall and community centre to accommodate the growing number of Christians in the local area, who no longer fitted inside the 80-year-old church. The new building contains a large hall with a capacity of 1,500, along with two multifunctional spaces that can each hold around 500 people.  The rest of the building contains music rehearsal rooms for the choir, offices, classrooms for the Sunday school and...

Read More

Plymouth’s famous lido in major upgrade bid

Jubilee Pool Penzance, a triangular lido built in 1935, could be transformed into the UK’s largest heated seawater pool, by London-based Scott Whitby Studio  Scott Whitby Studio has won planning permission to upgrade the art-deco pool, which was built in the Cornish town to commemorate the silver jubilee of King George V. The project will see the facility converted into a year-round tourist attraction, featuring a heated outdoor swimming pool, an enlarged cafe and bar, and a new community hall. Architect Alex Scott Whitby said the ambition was to inject new life into an “important and much-loved listed building”.  “We hope these...

Read More